Groenewoud

Utrecht

Groenewoud

Ontwikkeling nieuwe woonwijk ‘Groenewoud’

Op vrijdag 12 mei 2017 tekenden de gemeente Utrecht, Loostad en KWS een intentieverklaring waarmee partijen een stap zetten tot het verplaatsen van de Asfaltcentrale Utrecht. In het gebied ten noorden van de Prins Clausbrug wil Loostad samen met de gemeente woningbouw realiseren. Daarvoor is verplaatsing van de asfaltcentrale een voorwaarde.

Het gebied tussen Prins Clausbrug en de Taatsendijk heeft een oppervlakte van ongeveer 24 hectare. Hier kunnen 1.000 tot 1.500 woningen gebouwd worden. Het gebied kenmerkt zich door de ligging aan het Amsterdam Rijnkanaal en ligt in de buurt van voorzieningen zoals Winkelcentrum Kanaleneiland en Leidsche Rijn Centrum. De planning is om medio 2019 het stedenbouwkundig plan vast te stellen. In 2022 wordt dit een nieuw stukje Utrecht én een fantastische woonplek voor 1000 tot 1500 huishoudens in verscheidene doelgroepen. Groenewoud, ‘groene wijk’

Ontwikkelingsmanager

Dennis Damink
Neem contact op

Joris van den Brink
Neem contact op

Het Utrechts College stelde eerder de startnotitie “Groenewoud” vast en heeft deze ter informatie aangeboden aan de Raad. De wijk krijgt een hoge woningdichtheid, een groene uitstraling en een openbare ruimte met volop aandacht voor bewegen en ontmoeten. Momenteel onderzoeken partijen hoe de nieuwe wijk energieneutraal kan worden opgezet. De planning is om medio 2019 het stedenbouwkundig plan vast te stellen. Tijdens de voorbereiding hiervan worden diverse partijen, waaronder belanghebbenden uit de omgeving, uitgenodigd om mee te denken en te praten over de invulling van het stedenbouwkundig plan. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in 2022.

Wil je op de hoogte worden gehouden over de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan nu alvast in als belangstellende.

‘Ruimte voor een
quote of streamer’  

‘Ruimte voor een
quote of streamer’