voormalig Pieter Baan Centrum

Utrecht

‘We voegen een nieuw hoofdstuk toe aan het rijke verhaal van de stad Utrecht’

Het voormalige Pieter Baan Centrum aan de rand van Utrecht is een locatie met een indrukwekkende geschiedenis. De laatste functie betrof het onderzoeken van verdachten van ernstige delicten. Het gebied krijgt een nieuwe toekomst, die staat voor openheid, verbinding en groei.

Het verleden van het terrein krijgt een prominente plek. Delen van de oorspronkelijke gevangenismuur krijgen andere functies, waarbij heden en verleden samenkomen: als fysieke omheining of digitale herinneringen op bijzondere plekken. Er komt volop ruimte voor werken, horeca, recreëren en ontmoeten. Voor bedrijvigheid, start-ups, scale-ups en professionals die actief zijn in bijvoorbeeld de creatieve industrie, kunst, cultuur, onderwijs en leisure. De zeven groene hoven hebben ieder een eigen thematiek, zoals bezinning, ontmoeting, sport en moestuin.

Ook komen er vrijesectorwoningen, middeldure huurwoningen, sociale huurwoningen en een bijzonder woonconcept voor kwetsbare jongeren, die kunnen doorgroeien naar een sociale huurwoning. De programmering en groene hoven zorgen voor natuurlijke interactie. De unieke combinatie resulteert in een uitnodigende plek die bruist van de energie.

HET WAKKERE END

De ontwikkeling van het terrein en het gebouw is in gang gezet. Op dit moment vinden er al tal van activiteiten plaats en de komende periode zal dit nog verder toenemen placemaking onder de naam Het Wakkere End. In samenspraak met onder andere de buurt willen wij het terrein en het gebouw stap voor stap verder ontwikkelen, op weg naar het ontsluiten van de volledige potentie. Kijk voor meer informatie op: Het Wakkere End.

Ontwikkelingsmanager

Bas Overmars
Neem contact op

Walter Knoll
Neem contact op