De Tuinen van Morgenstond

Den Haag

De Tuinen van Morgenstond

Her-ontwikkelen, realiseren en twintig jaar onderhouden van 243 sociale huurwoningen in de Haagse wijk Morgenstond. Een uitdagend project met een bijzondere contractsvorm. Binnen het Design, Build & Maintain-contract met woningcorporatie Staedion, is Loostad ook verantwoordelijk voor de bestemmingsplanprocedure, de communicatie en het verkrijgen van een bouwvergunning.

‘Ruimte voor een
quote of streamer’  

Ontwikkelingsmanager

Henk Driesen
Neem contact op

Onrendabele top

Loostad ontwikkelde het plan samen met haar zuster werkmaatschappijen IBB Kondor en Ufkes Apeldoorn. Ondanks de hoge kwaliteit en huurprijzen die niet boven de aftoppingsgrenzen uit komen, worden de appartementen gerealiseerd zonder onrendabele top. De appartementen zijn betaalbaar voor sociale klantgroepen die in aanmerking komen voor huurtoeslag.

De vier tuinen tussen de complexen vormen het ruimtelijk hart van het plan. De meeste appartementen grenzen zowel met de entreezijde als met de woonkamerzijde aan een tuin. Hierbij worden de openbaar toegankelijke tuinen geflankeerd door de galerij en de collectieve bewoners-tuinen door balkons. De kwaliteit van deze tuinen komt het woongenot van de complexen ten goede.