De Blijde

Zwolle

Alle processen gestroomlijnd in het oudste stukje binnenstad van Zwolle

Historische ontwikkeling op oudste stukje Zwolle

In de historische binnenstad – sterker, in het alleroudste stukje – van Zwolle hebben wij De Blijde gerealiseerd. Een mooi appartementencomplex met winkels op de begane grond aan de Blijmarkt en de Papenstraat. Op de locatie van een voormalige discotheek tegenover Museum De Fundatie, ingebouwd tussen monumentale panden. Een huzarenstukje met zeer ingewikkelde logistiek. De kleine straatjes en de vele winkelende mensen, de zakenlui, studenten en museumliefhebbers die hier rondstruinen, maakten het noodzakelijk de afstemming met militaire precisie te organiseren. Dit was omgevingsmanagement 3.0.

‘Echt  binnenstedelijk bouwen op een postzegellocatie is dit het. We konden de oude disco niet even met een sloopkogel neerhalen’

René Hoogenkamp, Ufkes

Ontwikkelingsmanager

Stephan van de Plas
Neem contact op

opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling i.s.m. Kreator

aannemer
Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn B.V.

Architect
Sec.architecten

De discotheek had een grotere zaal en een kleinere zaal, die zich in een aangrenzend (voormalig) woonhuis bevond. De disco is gesloopt, het woonhuis is blijven staan en gerenoveerd. Er zijn twee appartementen in gebouwd. In totaal zijn in De Blijde 11 luxe appartementen en 5 royale penthouses gerealiseerd. Ze hebben elk een andere indeling, waardoor er voor de bewoners veel keuze was. Kroon op het gebouw zijn de penthouses aan de Papenstraat en het penthouse aan de Blijmarkt. Deze bewonershebben een fenomenaal uitzicht over de binnenstad van Zwolle.