Op vrijdag 14 oktober jl. hebben de gemeente Het Hogeland en Loostad Vastgoedontwikkeling BV gezamenlijk een handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van een woonwijk op het voormalige Bobenco-terrein in Winsum. Maar niet alleen op papier werden de afspraken tussen beide partijen bezegeld, ook symbolisch werd de wens uitgesproken en met elkaar opgeschreven. Samen verbinding maken voor een nieuwe woonwijk! De betekenis van verbinding is voor dit project expliciet; de verbinding door de projecten, de verbinding vóór en dóór mensen en een letterlijke verbinding. In het project komt namelijk een voetgangersbrug die zorgt voor een verbinding met het naastgelegen plan Munster.

 

Informatiebijeenkomst  

Op 4 oktober jl. heeft in Zalen- en Partycentrum De Hoogte een inloopbijeenkomst plaatsgevonden. Tijdens dit moment heeft Loostad samen met de gemeente Het Hogeland het stedenbouwkundig plan aan omwonenden toegelicht, de vervolgstappen besproken en de planning laten zien. De reacties waren positief en opbouwend.

 

Verkoopvoorbereiding 

Op dit moment wordt achter de schermen de verkoop voorbereid. Het plan, geheten Winsumernest of kortgezegd W.est,  zal bestaan uit 28 woningen, waarvan 4 vrijstaand, 8 vrijstaand geschakeld, 10 twee-onder-een-kap en 6 eengezinswoningen.  Kortom, voor een ieder wat wils.

Het plan is een harmonieus vervolg op het eerdere Loostad-project Diepzicht en heeft mede door zijn speelse indeling een eigen karakter en uitstraling.

 

Start verkoop

Eind van dit jaar staat de start verkoop gepland. Loostad streeft ernaar om met de realisatie van het project in 2023 te starten. Aanmelden voor het project kan via de projectwebsite: www.winsumernest.nl. Belangstellenden worden dan automatisch op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en uitgenodigd voor het start verkoop event.