expertises-2022

Loostad: voor het ontwikkelen van herbestemmings-
opgaves

Een verlaten fabriek, een oud bedrijfsverzamelgebouw, een kerk of school die niet meer wordt gebruikt, een oud landgoed … vaak maakt een oud gebouw onderdeel uit van een gebiedsontwikkeling. Het ontwikkelen van een herbestemmingsopgave is echter totaal iets anders dan het ontwikkelen van nieuwbouw. Er zijn beperkingen voor plattegronden, logistieke mogelijkheden, duurzame mogelijkheden en er is de historie die op een of andere manier een plek moet krijgen. Loostad is expert in het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves.

Ontwikkelen van herbestemmingsopgaves ook een kans

Het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves biedt echter ook juist kansen. Bijvoorbeeld om een gebied op de kaart te zetten met tijdelijke functies in het historische gebouw. Door een monumentaal gebouw nieuw leven in te blazen en met nieuwe functies nieuwe generaties uit te nodigen weer gebruik te maken van het gebouw. Monumentale gebouwen geven een nieuwe wijk direct een bijzondere uitstraling en eigen identiteit. Daarbij is het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves bijzonder duurzaam. In plaats van het te slopen wordt het volledige gebouw hergebruikt.

Ontwikkelen van herbestemmingsopgaves: financieel moeilijk?

Het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves wordt nogal eens gezien als een financieel moeilijke activiteit. Vaak zijn er geweldige ideeën, maar de uitvoering kost te veel geld. Wij toetsen de haalbaarheid van plannen en zetten onze gecontroleerde procesbeheersing in om het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves tot een goed einde te brengen. We zijn goed in het benutten van kansen en in het beheersen van risico’s. Bij het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves zetten we in op kostenefficiënte processen en innovatieve bouwmethodes, zodat de herbestemming kans van slagen heeft.

Ontwikkelen van herbestemmingsopgaves: ervaring

We hebben veel ervaring met het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves. In Havenkwartier Rijswijk maakten we een uniek nieuw stukje stad, waarbij de ontwikkeling van een leegstaand kantoorpand tot appartementen de katalysator vormde. Een tweede voorbeeld van het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves is de voormalige Cichoreifabriek in Dalfsen aan de Overijsselse Vecht. De locatie van de fabriek transformeerden we naar een nieuwe woonwijk met een theater en twee restaurants in twee monumentale panden. Op het voormalige fabrieksterrein van chocoladefabriek De Baronie in Alphen aan den Rijn startten we een transformatie met de herontwikkeling van de fabriek tot kantoren.

Neem contact op voor het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves

Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak voor het ontwikkelen van herbestemmingsopgaves? Hoe ons ontwikkeltraject eruitziet, welke transformaties we hebben uitgevoerd? Kijk voor meer informatie op de website, mail naar info@loostad.nl, of bel 055 – 368 38 00.