In de afgelopen periode is door Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn en de gemeente Kampen de ontwikkelovereenkomst getekend voor de realisatie van 27 zorgappartementen voor PGVZ in de nieuwe wijk Stationskwartier in Kampen. Op de begane grond is ruimte voor maatschappelijk verhuur.

Aan de ontwikkeling is meegewerkt door Mondria Advies en Van den Berg architecten. Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen uit Genemuiden is verantwoordelijk voor de realisatie en beheer. Loostad, Mondria Advies en Van der Steeg hebben tezamen getekend voor de komende ontwikkeling.

Unieke locatie

De locatie is uniek, deze ligt aan het Stationsplein van Kampen-Zuid. Het ontwikkelen voor deze doelgroep sluit naadloos aan bij de gezamenlijke expertise op gebied van zorg en zorgvastgoed. Het is ook een innovatief voorbeeld van zelfstandig wonen met 24-uurs zorg op basis van ‘scheiden van wonen en zorg’.

Alle betrokken partijen hebben veel vertrouwen in de verdere ontwikkeling. Het streven is om rond de zomervakantie van 2021 te starten met de bouw. Een jaar later zou PGVZ met haar bewoners het pand dan in gebruik kunnen nemen.