Sysseltse Lanen

Ede

Eenheid in verscheidenheid

Aan de Ginkelse Heide in Ede ligt een geweldig mooie, nieuwe wijk op de locatie van de voormalige Simon Stevin Kazerne. De gemeente Ede wilde hier een divers villapark met een leuke mix van architectuur. Geen woningen in het gelid met allemaal dezelfde voorgevel en indeling, maar verschillende vormen en kleuren. Loostad presenteerde voor een deel van de locatie een plan. Het doel: 39 luxe woningen met een grote mate van keuzevrijheid.

We vroegen twee architectenbureaus om met een schetsontwerp te komen en de andere ontwikkelaar van het terrein stelde ook een architect voor. Zo verkregen we drie ontwerpen die aan potentiële kopers werden voorgelegd om aan te geven naar welk type woning hun voorkeur uitging. Ook mochten ze aangeven op welke kavel ze hun woning wilden laten bouwen. Nadat de keuzes waren gemaakt, ontstond een enorme puzzel. Hoe kregen we die gevarieerde wijk met de afwisseling in woningen met de keuzes van de toekomstige bewoners? Die puzzel is gelegd en goed gelukt.

De kopers kregen vervolgens alle vrijheid om hun eigen woning vorm te geven. De architecten hadden een basisontwerp gemaakt voor de ruime kavels midden in het groen. De schetsen betroffen een vrijstaande woning en 2-onder-1-kapwoningen. Samen met de kopers werden de ontwerpen verder uitgediept. Co-creatie in optima forma. Met eenheid in verscheidenheid en tevreden bewoners als resultaat.

Ontwikkelingsmanager

Henk Driesen
Neem contact op

opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling i.s.m. BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

aannemer
Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn B.V.

architect
19 Het Atelier en LSWA architecten B.V.

‘Het is volop genieten, zo mooi wonen tegen bos en hei aan’
Janneke en Philip

‘Met al onze eigen inbreng is het helemaal geworden zoals we graag wilden’
Peter en Carolien