Stoomcichoreifabriek en Witte Villa

Dalfsen

Stoomcichoreifabriek en Witte Villa

De gewenste uitstraling van het Waterfront in Dalfsen is inmiddels voor een groot deel door Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen BV gerealiseerd. Het idee om Dalfsen nadrukkelijker aan de Overijsselse Vecht te laten manifesteren en de rivier op een natuurlijke wijze te laten samensmelten met het prachtige dorp daarachter is helemaal waargemaakt.

In 2014 heeft de gemeente een selectieprocedure gevoerd om horeca exploitanten te selecteren voor de Witte Villa en de Cichoreifabriek. Het resultaat is dat de gemeente met twee partijen huurovereenkomsten heeft gesloten. De Witte Villa en Cichoreifabriek vormen nu het kloppend hart rondom het nieuwe Koninginnenplein.

Ontwikkelingsmanager

Dennis Damink
Neem contact op

Stoomcichoreifabriek

De voormalige Cichoreifabriek heeft in de historie van Dalfsen altijd een prominente plaats ingenomen. De gemeente Dalfsen heeft het besluit genomen om de voormalige Cichoreifabriek te (her)ontwikkelen en deze een horeca/cultuur functie te geven. Het pand is inmiddels omgetoverd in een theater en een Grandcafé-restaurant. Stichting ‘De Stoomfabriek’ is verantwoordelijk voor de exploitatie van het gelijknamige theater.

De Witte Villa

De Witte Villa heeft haar deuren geopend als restaurant ‘Sukerieje’. Een prachtig pand op een unieke locatie met een prachtig uitzicht over de Vecht en de groene oevers van het Vechtdal.