Stationskwartier

Kampen

‘Zorg met tijd voor elkaar’

Innovatief voorbeeld van scheiden van wonen en zorg

Aan het Stationsplein van Kampen-Zuid ontwikkelen we 27 zorgappartementen voor PGVZ in de nieuwe wijk Stationskwartier. Op de begane grond zijn verschillende maatschappelijke functies aanwezig, zoals ruimten voor PGVZ en dagbesteding voor de bewoners. Het ontwikkelen voor deze doelgroep vraagt om bijzondere expertise op het gebied van zorg en zorgvastgoed. Daarom werken we samen met Mondria Advies uit IJsselmuiden en Van den Berg architecten. Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen uit Genemuiden is verantwoordelijk voor de realisatie, de exploitatie en het beheer. PGVZ biedt de zorg aan de nieuwe bewoners.

Een unieke samenwerking tussen partijen die hiermee gezamenlijk een antwoord geven op een bijzondere huisvestingsvraag. Een gebouw, waarin het mogelijk is om zelfstandig te wonen in een mooi appartement, binnen de sociale huurgrenzen en waarbij 24-uurszorg aanwezig is. De doelgroep bestaat uit mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De bewoners willen ondanks hun beperking, net als iedere andere jongvolwassene, zelfstandig wonen en tegelijkertijd een beroep kunnen doen op professionele verzorging en verpleging. Alle appartementen zijn daarom zelfstandige woningen met een eigen woon- en slaapkamer, badkamer en keuken. En voorzien in alle eisen die nodig zijn voor zorgverlening. Op elke verdieping is ook een gezamenlijke huiskamer aanwezig.

Het project is een innovatief voorbeeld geworden van zelfstandig wonen met 24-uurs zorg op basis van ‘scheiden van wonen en zorg’. In januari 2023 is het gebouw officieel opgeleverd aan PGVZ en in februari hebben alle nieuwe bewoners van de zorgappartementen de sleutels in ontvangst genomen.

Ontwikkelingsmanager

Henk Driesen
Neem contact op

opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling i.s.m. Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

aannemer
Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen

architect
Van der Berg architecten

huurder
PGVZ