Park Marialust

Apeldoorn

Exclusief wonen in de groene parel van Apeldoorn

De locatie van het project Park Marialust spreekt tot de verbeelding. Direct naast het groengebied De Parken en het fraaie Landgoed Marialust op het oude terrein van de cv-ketelfabriek Remeha en de gemeentelijke kwekerij. Op dit historische terrein bouwen we exclusieve woningen. Het mooie ontwerp van de wijk is geënt op de vroegere wegen en waterlopen en de historische architectuur uit de omgeving. We hebben ook een ontwerp toegevoegd voor een leefbare omgeving, die vroegere tijden eer aan doet. Het vele groen, waterpartijen, beken en een glooiend landschap vormen de basis voor deze prachtige wijk.

Zo wordt Park Marialust, het nieuwste deelplan van Kanaalzone Noord, de volgende groene parel in Apeldoorn. Rustig en sfeervol, met fraaie woningen in een weelderige groene setting. In totaal komen er 84 woningen: vrijstaande en geschakelde villa’s en luxe appartementen.

Ontwikkelingsmanager

Dennis Damink
Neem contact op

Dave Hakkert
Neem contact op

opdrachtgever:
Loostad Vastgoedontwikkeling

aannemer:
Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn B.V.

architect:
MIX Architectuur B.V. en MAAS architecten

Het plangebied omvat twee deelgebieden: Remeha en De Kwekerij. De woningen in De Kwekerij ogen groot, stevig en kubistisch. De kavels refereren aan de oude plantvakken van de gemeentelijke kwekerij langs de kaarsrechte kwekerijweg. Om levendigheid te creëren en diversiteit te benadrukken verspringen ze ten opzichte van elkaar op de kavels. Op de locatie Remeha komen villa’s en twee appartementengebouwen. De villa’s worden allemaal net even anders, maar met eenheid in de architectuur. Een eigentijdse vertaling van de historische architectuur in De Parken. Dit is exclusief wonen en genieten van groen op loopafstand van het centrum.

Alle woningen in de fases 1A, 1B en 2A zijn inmiddels opgeleverd. De appartementen in fase 2b zijn naar verwachting eind 2023 gereed.

www.parkmarialust.nl.

De transformatie naar een rustige, natuurinclusieve, klimaatbestendige woonwijk