Homerustoren

Almere

‘Torens zijn het sieraad van een stad’

‘Torens zijn het sieraad van een stad’ is een beeldende uitspraak van Homerus, de bekende Griekse dichter en schrijver, waar de wijk Homeruskwartier en de straat Homeruslaan in Almere Poort naar zijn vernoemd. Met onze Homerustoren brengen we een ode aan de legendarische dichter. De toren is als een sieraad voor de wijk en stad.

De slanke woontoren heeft een speelse uitstraling en een aantrekkelijke expressieve entree. Ook zijn er belangrijke openbare functies als ontmoetings- en speelplekken die uitnodigen om te verblijven. De toren sluit op een natuurlijke manier aan op de openbare ruimte van het naastgelegen centrumgebied. Ook zijn er een pad en entree naar het achterliggende park, waar bewoners en omwonenden gebruik van maken. Zo creëren we een ruimtelijke relatie tussen het gebouw en het park. Op deze plek zijn inmiddels 91 appartementen gerealiseerd met een diversiteit aan woningtypes.

Ontwikkelingsmanager

Bas Overmars
Neem contact op

opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling

aannemer
Bouwbedrijf Wessels Rijssen bv

architect
Klunder architecten Rotterdam i.s.m. Deltavormgroep Landschapsarchitect

In Homerustoren komt duurzaamheid in alle facetten terug: we gebruiken duurzame materialen en nemen maatregelen voor klimaatadaptie en biodiversiteit. Ook voor sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen is er veel aandacht in het plan. Zo wordt er een collectieve watertuin gerealiseerd waar bewoners elkaar treffen en een praatje maken. We kiezen voor verschillende inheemse plantensoorten, en maken bijenhotels en nestkasten. Een toekomstbestendige wijk voor mensen én voor dieren.

Met de juiste architect en de juiste aannemer het beste plan ontwikkeld