Drostenstraat

IJsselmuiden

.

“De flett’n”

De 48 woningen aan de Drostenstraat vormen samen met 54 woningen aan de Erfgenamenstraat in IJsselmuiden een geheel en zijn als één project gerealiseerd in 1967. De woonblokken vormen een markante plaats in IJsselmuiden en worden in de volksmond “de flett’n” genoemd. In de afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken gedaan naar de mogelijkheden om deze woningen toekomstbestendig te maken. In 2010 zijn door Beter Wonen bewonersbijeenkomsten georganiseerd waarbij diverse scenario’s de revue zijn gepasseerd. In 2010 heeft een beleidsmatige splitsing plaatsgevonden van de onderhoudsstrategie. De 48 woningen aan de Drostenstraat hebben een andere onderhoudsstrategie gekregen dan de 54 woningen aan de Erfgenamenstraat. Hiervoor is gekozen om een verantwoorde planning te kunnen maken voor de sloop/nieuwbouw van deze 102 portiekwoningen.

Beter Wonen wil in dit plan 48 appartementen in 4 bouwlagen realiseren. Om meer diversiteit binnen de wijk te creëren dan in de huidige situatie het geval is, worden er binnen de twee woongebouwen drie verschillende woningtypes gerealiseerd:

12 appartementen ca. 57 m2 gebruiksoppervlakte
24 appartementen ca. 67 m2 gebruiksoppervlakte
12 appartementen ca. 77 m2 gebruiksoppervlakte

Loostad Vastgoedontwikkeling verzorgt voor Beter Wonen het totale project van ontwikkeling in bouwteam, aanbesteding, sloop en nieuwbouw. In juli 2022 is het eerste gebouw van 24 appartementen opgeleverd door de aannemer en hebben de bewoners hun intrek genomen. Momenteel is het tweede gebouw van 24 appartementen op het hoogste punt en is de planning dat in het voorjaar van 2023 ook deze appartementen worden opgeleverd.

Ontwikkelingsmanager

Dave Hakkert
Neem contact op

opdrachtgever:
Woningstichting Beter Wonen

aannemer:
Mateboer Bouw BV (Kampen)

architect:
De Velde Architecten (Kampen)

.

.