Diepzicht

Winsum

Verwarmen én koelen gaan met een eigen bodembron

Verkozen tot mooiste dorp van Nederland

We kunnen niet anders zeggen: de wijk Munster ligt op een werkelijk prachtige plek aan het Winsumerdiep. We vonden het al mooi toen wij er voor het eerst kwamen. Dat de ANWB het uitriep tot mooiste dorp van Nederland hielp de verkoop natuurlijk wel. Maar wie wil daar niet wonen?

Aan de oostzijde van Winsum komt de nieuwe wijk Munster tot leven. In deze duurzame, groene, gasloze wijk realiseren wij de negen luxe eengezinswoningen, waarvan vier hoekwoningen, drie tussenwoningen en twee vrijstaande woningen. Elke woning is uniek dankzij de ligging in het plan, de onderverdeling in woonblokken, de diversiteit aan woningtypes en de karakteristieke architectuur. De variatie in kleur en de afwisselende metselwerkverbanden dragen bij aan een mooi straatbeeld. De woningen krijgen goede isolatie, vloerverwarming en een bodemwarmtepomp. Er komen geen gasaansluitingen, de energievoorziening is helemaal elektrisch. Verwarmen én koelen gaan met een eigen bodembron die aangesloten is op een warmtepomp. De bron gaat tot ongeveer 142 meter de grond in. Samen met de goede isolatie zorgt dit voor lage woonkosten en veel gemak voor de bewoners.

De woningen hebben uitzicht op het water en op de uitgestrekte landerijen van Groningen. Aan de andere kant ligt het knusse dorpshart van Winsum. Grenzend aan de wijk komt er ook nog eens een parkachtig recreatiegebied, het Munsterveld. Dit wordt samen met de bewoners ontwikkeld. De bijzonder mooie plek komt door de ontwikkeling volledig tot zijn recht.

Ontwikkelingsmanager

Michiel van der Does
Neem contact op

opdrachtgever
Credo Integrale Planontwikkeling B.V. (onderdeel Loostad)

aannemer
Rottinghuis aannemingsbedrijf, Groningen

architect
4D Architecten Enter

‘De ontwikkeling komt in deze mooie omgeving volledig tot zijn recht’
Michiel van der Does