Detmerskazerne

Eefde

Detmerskazerne

Van legergroen naar Parkgroen

Toen de Detmerskazerne in 2012 sloot, was een nieuwe bestemming snel gevonden. Het is de perfecte locatie voor een nieuwe, groene woonwijk. In deze wijk zijn auto’s te gast, het groen krijgt alle ruimte. Dat wordt dagelijks genieten van de rijke schakering van bomen, heesters en mooie planten. Het imponerende poortgebouw van de Detmerskazerne blijft behouden als militair erfgoed. Van daaruit slingert het park door de nieuwe buurt. De karaktervolle architectuur heeft een natuurlijke uitstraling die goed past in de nieuwe omgeving.

Wonen in de Detmerskazerne betekent wonen op een historische plek in het Gelderse Eefde (gemeente Lochem). Een dorp van oude landgoederen en landerijen, vlak bij de Gorsselse heide. Gemoedelijk en groen wonen op een steenworp afstand van de schilderachtige binnenstad van Zutphen. Ook het gezellige Deventer ligt op fietsafstand. In de verte kronkelt de IJssel, met iets daarachter de bossen van de Veluwe. En in het oosten strekt de Achterhoek zich uit, een van de mooiste regio’s van Nederland.

Ontwikkelingsmanager

Dave Hakkert
Neem contact op

Bas Overmars
Neem contact op

Wonen op een plek met een verhaal

Het plan is in 2 fasen geknipt. In totaal komen er 80 comfortabele woningen: 20 sociale huur- en 60 koopwoningen. De eerste fase bestaat uit 41 woningen, 15 huur- en 26 koopwoningen. De prijzen in fase 2 zijn vanaf € 340.000,- vrij op naam. Loostad Vastgoedontwikkeling en Hegeman Ontwikkeling uit Almelo zijn samen met  BDG architecten uit Zwolle en MTB architecten uit Apeldoorn verantwoordelijk voor het ontwerp van het terrein en de woningen.  De landschapsarchitecten van RRog uit Amsterdam hebben de openbare ruimte ontworpen.

Alle woningen in het plan zijn inmiddels opgeleverd.

www.detmerskazerne.nl