Detmerskazern

Eefde

Detmerskazerne

Van legergroen naar Parkgroen

Toen de Detmerskazerne in 2012 sloot, hoefde de gemeente Lochem niet lang na te denken over een nieuwe bestemming. Het was de perfecte locatie voor een nieuwe, groene woonwijk. Het plan is zo gemaakt dat de auto’s zoveel mogelijk te gast zijn en dat er alle ruimte is om te genieten van het groen met de rijke schakering van bomen en heesters en mooi aangelegde plantvakken.

Het kenmerkende poortgebouw blijft bestaan. Van daaruit slingert het park straks door de nieuwe buurt. De veranda woningen die zo kenmerkend zijn voor het plan liggen aan het park. De karaktervolle architectuur heeft een natuurlijke uitstraling die goed past in de nieuwe omgeving.

Ontwikkelingsmanager

Dave Hakkert
Neem contact op

Bas Overmars
Neem contact op

Het plan

Het plan is in 2 fases geknipt. In totaal komen er straks 80 woningen, 20 sociale huur- en 60 koopwoningen. De eerste fase bestaat uit 41 woningen, 15 huur- en 26 koopwoningen. De prijzen zijn vanaf € 330.000,– vrij op naam. Meer informatie over het plan is terug te vinden op de projectwebsite: www.detmerskazerne.nl

Loostad Vastgoedontwikkeling en Hegeman ontwikkeling uit Almelo zijn samen met  BDG architecten uit Zwolle en MTB architecten uit Apeldoorn verantwoordelijk voor het ontwerp van het terrein en de woningen.  De landschapsarchitecten van RRog uit Amsterdam werden gevraagd om het landschap te ontwerpen.

‘Ruimte voor een
quote of streamer’