Buytenhof

Voorburg

‘Ik ben vroeger op deze plek geboren en heb nu de unieke kans om na mijn pensioen op deze plek te wonen.’

Terug naar de groenkwaliteiten van de buitenplaatsen

Op een prachtige locatie aan de Raadhuisstraat in Voorburg, grenzend aan de Vliet en het rijksmonumentale park Vreugd en Rust, ontwikkelen wij een bijzonder appartementencomplex. Bijzonder omdat we in dit gebouw woningen realiseren voor het lage en het hoge segment. Zo combineren we betaalbaar en luxe voor doelgroepen met verschillende budgetten op een mooie plek. Het appartementencomplex bestaat uit 9 stadsappartementen, 20 luxe appartementen, 4 penthouses en een ondergrondse gekoppelde stallingsgarage.

De realisatie van plan Buytenhof vormt feitelijk de afronding van de vernieuwing van de locatie van het voormalige complex Rustoord. Langs de levendige Vliet bevindt zich een doorlopende openbare groenstrook en aan de noordoostzijde grenst Buytenhof aan park Vreugd & Rust, een prachtig, groen rijksmonument. Vanaf de Raadhuisstraat blijft de zichtlijn naar de Vlietoever gehandhaafd. Door het vele groen overheerst het gevoel van een hof. Dit sluit aan bij de geschiedenis van de locatie.

In de 17e eeuw lieten rijke burgers buitenplaatsen langs het water aanleggen, waar ze de volle, hectische stad konden ontvluchten. Vaak werden rondom die buitenplaatsen schitterende parken ontworpen. Vanaf het begin van de 20e eeuw verkopen steeds meer eigenaren de buitenplaatsen voor de bouw van nieuwe woonwijken. Met het nieuwbouwplan Buytenhof versterken we de groenkwaliteiten van de buitenplaatsen weer. Met een moderne uitstraling en een eigen karakter. Met kwaliteit, een goede verbinding met de omgeving en een verfijndheid in materiaaltoepassing en detaillering. Het adres van het gebouw is tot Buytenhof gedoopt. Daarmee voegt Buytenhof een nieuw stukje geschiedenis toe.

Alle appartementen zijn in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling

aannemer
Goossen Te Pas Enschede

architect
MD2A Veenendaal