Ampère

Alphen aan den Rijn

‘We ervaren dit als wederom een succesvolle samenwerking tussen Loostad als gedelegeerd ontwikkelaar en Green Real Estate.’

Mooie, veilige, zelfstandige woningen voor begeleid wonen

De herontwikkeling van het vroegere NUON-terrein op de stationslocatie aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn was geen sinecure. Green Development is al sinds 2008 eigenaar van de locatie. De zeer complexe ontwikkeling heeft jaren geduurd door de ingewikkelde saneringsopgave en de steeds veranderende marktomstandigheden. De afgelopen jaren is de aanwezige bebouwing gesloopt en werd het kavel gesaneerd (grondwater). Zo is een locatie met veel vervuiling inmiddels omgevormd tot een hoogwaardige woongebied.

Aan de achterzijde van nieuwbouwcomplex De Ampère op de begane grond en de 1e en 2e verdieping realiseren wij 56 zorgappartementen. De zorginstellingen Ipse de Bruggen en Philadelphia gaan hier bewoners huisvesten. Ipse De bruggen biedt de woningen aan jongeren met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis. Zij gaan zelfstandig wonen met begeleiding. Philadelphia biedt huisvesting aan dementerende ouderen met een indicatie in een beschermde woonomgeving met ondersteuning in hun dagelijkse leven. Zij krijgen ook dagbesteding aangeboden.

opdrachtgever
Green Real Estate

aannemer
IBB Kondor

architect
Kolpa Architecten

Op de 3e tot en met de 5e verdieping komen 63 sociale huurappartementen voor Woonforte (betaalbaar wonen). Ook is er 1.100 m² commerciële ruimte in de plint bestemd voor verkoop aan bedrijven. Aan de achterkant van het gebouw realiseren we tevens een parkeerterrein op het maaiveld. Uniek in het plan is de bijzondere inpandige binnentuin in een veilige omgeving, waar de dementerende bewoners van Philadelphia zich vrij kunnen bewegen.

Het totale project is eind 2021 opgeleverd. Loostad was namens Green verantwoordelijk voor de uitvoering van het totale proces- en projectmanagement.

Betaalbare woningen en huisvesting voor een kwetsbare doelgroep op levendige locatie midden in de maatschappij