Op dinsdag 2 november is de exploitatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 32 appartementen op de locatie van de voormalige bassischool De Vrijheid aan De Wimpel in Elburg. Ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling BV (onderdeel van VolkerWessels) en Jansen Vastgoed BV uit Elburg gaan nu samen aan de slag met het ontwerp van het gebouw op de locatie zodat dit gedeeld kan worden met de buurt. Wethouder Lyda Sneevliet ziet het als een welkome ontwikkeling.

“Dit initiatief biedt perspectief aan hen die op zoek zijn naar een compacte woning in de directe omgeving van belangrijke voorzieningen, zoals winkelcentrum De Vrijheid. Deze plek biedt voldoende ruimte voor zowel de bouw van 32 appartementen in de sociale sector als voor het parkeren.”

Op de foto staan van links naar rechts: Robert Jansen van Jansen Vastgoed, Michiel van der Does namens Loostad Vastgoedontwikkeling, burgemeester Jan Nathan Rozendaal, wethouder Lyda Sneevliet en Henk Driesen, directeur van Loostad Vastgoedontwikkeling.