Loostad Vastgoedontwikkeling bestaat dit jaar 30 jaar (1991-2021) en dat is afgelopen vrijdag 10 september groots gevierd. Tezamen met de relaties van Loostad werd er teruggeblikt maar ook vooruit gekeken. Special guest André Kuipers kreeg de bijzondere taak om Loostad de toekomst in te lanceren. Na de succesvolle lancering werd ten overstaan van alle aanwezigen de nieuwe huisstijl van Loostad onthuld en ging op datzelfde moment de nieuwe website live.

Henk Driesen, directeur van Loostad: Een nieuwe bedrijfsidentiteit, fris en eigentijds. Die past bij de organisatie die Loostad nu is. Minder gericht op stenen, meer op de gebruikers van ons vastgoed.

Toekomstige gebiedsontwikkeling

Het jubileumfeest vond plaats op de Asfaltcentrale van KWS in Utrecht. De toekomstige projectlocatie Groenewoud.

Jan de Ruiter, Voorzitter Raad van Bestuur VolkerWessels:

Een voorbeeld van een complexe gebiedsontwikkeling waar Loostad samen met veel andere VolkerWessels-bedrijven en de gemeente Utrecht momenteel aan werken. We creëren hier een nieuw stukje Utrecht, industrie vertrekt uit de stad waardoor ruimte ontstaat voor 3000 woningen en bijbehorende voorzieningen. De ontwikkeling Groenewoud omvat de helft van dit gebied en omvat 1500 woningen.  Loostad gaat dit gebied in de toekomst activeren. Voor deze Placemaking bundelen we de krachten van verschillende lokale initiatieven. Voor VolkerWessels zoeken we de synergie op. We kijken of onze concepten de “Bouwhub” en “TalentHub” hier een plek kunnen vinden. Deze vormen bovendien een prachtige kruisbestuiving met activiteiten binnen de placemaking waar ook allerhande zaken worden geproduceerd.