DUURZAAMHEID

Zuinig op grondstoffen

We werken, als dat mogelijk is, circulair. We zijn zeer zuinig op grondstoffen door zo veel mogelijk demontabel te bouwen en grondstoffen te hergebruiken. VolkerWessels is een van de grondleggers van het Madaster. Alle MorgenWonen-woningen hebben dan ook een materialenpaspoort. Als we materialen niet kunnen hergebruiken, maar gebruikmaken van nieuwe grondstoffen, zoeken we naar de meest duurzame materialen. Zo passen we alleen FSC-gecertificeerd hout toe.

Stikstofreductie

VolkerWessels loopt voorop met de inzet van elektrisch bouwmaterieel. Daarnaast ontwikkelde VolkerWessels het NoNOx-filter, waarmee 99% van de stikstofuitstoot wordt gereduceerd tijdens de realisatie van een project. De werking en prestaties van deze technologie zijn door een geaccrediteerde luchtmeetdienst conform NEN- en ISO-normen gevalideerd.

DUURZAAMHEID

Klimaatbossen

VolkerWessels draagt bij aan klimaatbestendig maken van minimaal 500 hectare bos in Nederland. Door slimme maatregelen te nemen legt het bos meer CO2 vast en is het bos beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Innovatieve Plastic Road

Een bijzondere innovatie van onze infradivisie is de PlasticRoad. Een oplossing voor plastic afval en waterbeheer in de gebouwde omgeving. Fiets- en voetpaden, parkeerplaatsen en pleinen kunnen we aanleggen met klimaatadaptieve en circulaire elementen van gerecyclede kunststof. De PlasticRoad is tegelijkertijd een weg, een tijdelijke waterberging en waterafvoer in één constructie, gebouwd van gebruikt plastic.

Innovatieve biomakerij

De biomakerij van onze zustermaatschappij KWS is een ecologische waterzuiveringsinstallatie, gebaseerd op een groen plantenbed. Op de wortels van de planten bevinden zich micro-organismen, die een wisselwerking aangaan met de micro-organismen in het afvalwater. Het resultaat van dit proces is gezuiverd water dat direct gebruikt kan worden in bijvoorbeeld een productieproces of voor de irrigatie van (sier)gewassen. De biomakerij is nu nog vooral toepasbaar bij hele grote projecten.